Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Výhledu

1. 7. 2011

 

MČ Praha 11 prodala v loňském roce 2010 pozemek parkoviště Hrdličkova - Blatenská a zelenou plochu mezi ním a ulicí Ryšavého developerovi, který zde plánuje postavit bytový komplex „Na Výhledu“ (4 bytové domy s výškou 8 a 9 pater)!!!
 
Developer se zavázal vystavět místo současného parkoviště stejný počet stání v podzemním parkingu pod domy, které pak zřejmě nabídne k prodeji či k pronájmu.
 
Máme zato, že tento pozemek by měl i nadále sloužit ke stávajícímu účelu – jako zelená plocha a prostor k parkování. Nesouhlasíme s výstavbou dalších bytových domů, které zhorší situaci s parkováním, zahustí dopravu, uberou zeleň a zastíní nejbližší domy.
 
Na Jižním Městě je v běhu několik dalších projektů, snažících se proměnit volné zelené plochy na byty či kanceláře. V našem okolí jde zejména o záměr masivní výstavby okolo stanice metra Roztyly (projekt „Velké Roztyly“) a o výstavbu 4 až 9 bytových domů na dnes zeleném území mezi tímto parkovištěm a metrem Roztyly tzv. „Bytový park Roztyly“.
 
Podoba projektu „Na Výhledu“ ještě nebyla schválena Magistrátem hl.m. Prahy, je zde tedy stále jistá možnost dosáhnout jeho změny.
 
 
Koncepci MČ Praha 11 pro dopravu v klidu, tedy parkování lze nalézt, na www.jmparkovaci.cz/cz/jihomestska-parkovaci-a-s/projekty. Projekt „Na Výhledu“ v něm ale nelze nalézt – není s ní totiž v souladu. O projektu „Velké Roztyly“ najdete více informací na webu www.zeleneroztyly.cz.