Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bytový park Horní Roztyly

24. 6. 2019

Na jednání Výboru pro územní rozvoj a životní prostředí (VURŽP) ve čtvrtek 27. 6. 2019, 17:30 (zasedací místnost „C“ na radnici v Ocelíkově ul.) bude projednáván záměr Bytový park Horní Roztyly (https://www.praha11.cz/cs/aktuality/aktuality-z-prahy-11/zveme-vas-na-4-jednani-vyboru-pro-uzemni-rozvoj-a-zivotni-prostredi-zastupitelstva-mc-praha-11.html)

Ten navazuje na záměr Obytný soubor Na Výhledu. Jedná se o stejnou plochu a stejného investora. Záměr je popsán na www stránkách Prahy 11 (https://www.praha11.cz/cs/uzemni-rozvoj-a-regenerace/zamery-na-jiznim-meste/bytovy-park-horni-roztyly.html) Investor nedovolil zveřejnit více, než je na stránkách uvedeno.

Jedná o 3 obytné domy o 6 až 9 nadzemních  podlažích podle členění terénu, které mají být umístěny na veřejné parkoviště Blatenská a na louku u Medicentra. V domě vedle MediCenta mají být v přízemí prostory pro drobné provozovny či služby. Tento objekt má vysoce převyšovat okolní zástavbu (8NP - 9NP a navíc je situovaný výše, než jsou obytné domy).

Záměr má sice nahradit parkovací stání, ale počítá s nimi jen v počtu 150 míst, která nemohou nahradit kapacitu parkoviště Hrdličkova – Blatenská – Kaplanova a místa v ulici Kaplanova, která také záměr zabere. A jistě se nebude jednat o bezplatné parkování. Celkový počet parkovacích míst v záměru je 407. Podle našich informací se jedná o malometrážní byty, a tak výpočet počtu parkovacích míst dle předpisu zdaleka nepokryje skutečnou potřebu výstavbou vyvolanou.

Situace je nyní obdobná jako v roce 2011, kdy se hrozba zástavby parkoviště objevila. Naše argumenty a počet podání tenkrát zastavily připravovaný záměr v procesu EIA. Žalobou jsme dosáhli zrušení nezákonné úpravy územního plánu na části pozemků. Nyní je ale situace horší, neboť se změnou zákona tento nový záměr procesem EIA posuzován nebude. A změna stavebního zákona znemožnila spolkům účast v územních řízeních pro ty stavby, které neprošly procesem EIA.

Přijďte proto, prosím, na jednání VURŽP 27. 6. vyjádřit svůj nesouhlas se zástavbou jediného veřejného parkoviště v části sídliště Horní Roztyly severovýchodně od ulice Ryšavého. Jedině nespokojení místní občané mají možnost ovlivnit členy výboru, radní a zastupitele, aby požadovali změnu projektu ještě na začátku povolovacího procesu – dokud je čas.

Podepište E-PETICI proti prodeji určenou starostovi na adrese:  https://e-petice.cz/navyhledu

Petice je k dispozici také v pdf zde.

Zde je vysvětlující text k petici.

 

20190618_213213.jpg

20190618_213425.jpg